Ενδεικτικά έργα

Ποιοτικά έργα
Αξιόπιστες επενδύσεις

Αποδεδειγμένη αξιοπιστία
Νέες ιδέες
Προτάσεις για όλους

Οι έμπειροι μηχανικοί της εταιρείας μας έχουν σχεδιάσει, μελετήσει και κατασκευάσει μία πληθώρα έργων φωτοβολταϊκής τεχνολογίας.

Από το 1994 απασχολούνται σε έργα ηλεκτρονικού μηχανικού, ηλεκτρολόγου μηχανικού και μηχανικού Τηλεπικοινωνιών. Έχουν συμμετάσχει ενεργά στο σχεδιασμό και την κατασκευή των μεγάλων δικτύων κινητής τηλεφωνίας των εταιρειών Vodafone, Cosmote, Wind και Q-Télécom.

Τα πρώτα μεγάλα αυτόνομα φωτοβολταϊκά έργα κατασκεύασαν ήδη από το 2006 στο δίκτυο της Vodafone και της Cosmote τα οποία και λειτουργούν ακόμη.

Έχουν κατασκευάσει συνολικά άνω των 100 φωτοβολταϊκών έργων (οικιακά, βιομηχανικά, επί κτιρίου και επί εδάφους).

Στις κατασκευές μας επιλέχθηκαν υλικά κορυφαίας ποιότητας εξοπλισμός των κορυφαίων εταιρειών κατασκευής φωτοβολταϊκών για παράδειγμα των εταιρειών ALEO, SMA, SCHLETTER.  Οι εγκαταστάσεις πραγματοποιήθηκαν από έμπειρα και σωστά εκπαιδευμένα συνεργεία με αποτέλεσμα σήμερα μετά από 10 χρόνια πολλών εγκατεστημένων έργων αυτά να δείχνουν σαν να εγκαταστάθηκαν μόλις πρόσφατα.

Για τη μελέτη των έργων χρησιμοποιούμε κορυφαία σχεδιαστικά εργαλεία, που εξομοιώνουν και συνδυάζουν όλες τις πιθανές λύσεις τοποθέτησης, τις πιθανές σκιάσεις σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, τα μετεωρολογικά δεδομένα της περιοχής εγκατάστασης. Ετσι μπορούμε να εξάγουμε για εσάς ένα σχέδιο εγκατάστασης το οποίο αξιοποιεί στο έπακρο την υφιστάμενη υποδομή σας.

Επιπλέον οι ανεμοπιέσεις υπολογίζονται με βάση τα δεδομένα της περιοχής και η εγκατάσταση γίνεται με τρόπο που να εγγυάται τη σταθερότητα της κατασκευής ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Σε πολλές περιπτώσεις εφόσον χρειάζεται χρησιμοποιούνται πάνελ μείωσης της ανεμοπίεσης.

Η στεγανότητα διασφαλίζεται με χρήση χημικών αγκυρίων και εγκατάσταση από εξειδικευμένα συνεργεία.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στην αισθητική ομοιογένεια και ένταξη της φωτοβολταϊκής κατασκευής στον υφιστάμενο χώρο.

https://www.susta.gr/wp-content/uploads/2022/11/img-blog-34-1280x1280-5-1280x1280.jpg
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Ενδεικτικά έργα μας

Ενδεικτικά έργα μας

Η εταιρία μας μελετά, σχεδιάζει και κατασκευάζει φωτοβολταΙκά έργα τόσο επί κτιρίων όσο και επί εδάφους. Η εμπειρία μας σε εγκαταστάσεις Ηλεκτρονικού Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ξεκινά από το 1994.
2007 - Η πρώτη εγκατάσταση αυτόνομου Φωτοβολταϊκού

2007 - Η πρώτη εγκατάσταση αυτόνομου Φωτοβολταϊκού

Το 2007, για λογαριασμό της εταιρίας Vodafone εγκαταστήσαμε τον πρώτο αυτόνομο φωτοβολταΙκό σταθμό στο όρος Μαίναλο.
2012 - Φωτοβολταϊκό πάρκο εντός Αττικής με μέση παραγωγή 1715,5 kWh / kWp

2012 - Φωτοβολταϊκό πάρκο εντός Αττικής με μέση παραγωγή 1715,5 kWh / kWp

Το 2012 εγκαταστήσαμε Φωτοβολταϊκό πάρκο εντός Αττικής, το οποίο παραουσιάζει εξαιρετικά υψηλή απόδοση, άνω του μέσου όρου της περιοχής, χωρίς την παραμικρή ένδειξη μείωσης απόδοσης. Η μέση ετήσια παραγωγή ενέργειας είναι 1715,5 kWh / kWp εγκατεστημένης ισχύος.
Αποδεικτικό παραγωγής φωτοβολταϊκού πάρκου

Αποδεικτικό παραγωγής φωτοβολταϊκού πάρκου

Οι παραπάνω μετρήσεις επιβεβαιώνουν την μακροχρόνια απόδοση και αξιοπιστία ενός ποιοτικά μελετημένου και εγκατεστημένου έργου που περιλαμβάνει εξοπλισμό κορυφαίας ποιότητας.
2010 - Πρωτοπόροι στα οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα

2010 - Πρωτοπόροι στα οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα

Το 2010 με την έναρξη του προγράμματος Φωτοβολταϊκά στη στέγη εγκαταστήσαμε τα πρώτα οικιακά συστήματα.
12 χρόνια μετά - Οι επιλογές ποιότητας μας δικαιώνουν

12 χρόνια μετά - Οι επιλογές ποιότητας μας δικαιώνουν

Μια αληθινή φωτογραφία που τραβήχτηκε 12 χρόνια μετά την πρώτη εγκατάσταση.
Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια της Aleo που επιλέξαμε και οι υπόλοιπες ποιοτικές επιλογές, η σωστή μελέτη και εγκατάσταση, κάνουν ένα φωτοβολταϊκό σύστημα πρακτικά αγέραστο, ακόμη και στις δύσκολες συνθήκες παραθαλάσσιου περιβάλλοντος.
Φωτοβολταϊκά συστήματα για επιχειρήσεις

Φωτοβολταϊκά συστήματα για επιχειρήσεις

Το 2011 πραγματοποιήσαμε την πρώτη εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος σε κτίριο εργοστασίου. Το 2021 ο ιδιοκτήτης του, μας εμπιστεύεται για μια νέα φωτοβολταϊκή επένδυση επί εδάφους.
Φωτοβολταϊκό πάρκο Ενεργειακής κοινότητας

Φωτοβολταϊκό πάρκο Ενεργειακής κοινότητας

Το 2021 αναπτύσσουμε τη δική μας Ενεργειακή κοινότητα, όπου πολλοί από τους υφιστάμενους πελάτες μας και συνεργάτες μας συνεταιρίζονται με σκοπό την επένδυση σε ένα μεγάλο έργο.
Δομή και λειτουργία ενδεικτικού φωτοβολταϊκού συστήματος

Δομή και λειτουργία ενδεικτικού φωτοβολταϊκού συστήματος

Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε με φωτογραφίες, απλά σχεδιαγράμματα και κείμενα τη δομή και λειτουργία ενός τυπικού φωτοβολταϊκού συστήματος. Θα δώσουμε σημασία σε μερικές λεπτομέρειες που καθορίζουν την απόδοση του συστήματος αλλά και τη διάρκεια ζωής του.
Σχεδιάγραμμα Φωτοβολταϊκού Συστήματος

Σχεδιάγραμμα Φωτοβολταϊκού Συστήματος

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα αποτελούνται από 1) τις φωτοβολταϊκές γεννήτριες (πλαίσια) που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια συνεχούς ρεύματος, 2) τις βάσεις στήριξης των πλαισίων 3) τις καλωδιώσεις συνεχούς ρεύματος, 4) τους πίνακες προστασίας και ασφαλούς απόζευξης συνεχούς ρεύματος 5) τον μετατροπέα (inverter) του συνεχούς ρεύματος σε εναλλασσόμενο, 6) τις καλωδιώσεις εναλλασσόμενου ρεύματος, 7) τους πίνακες προστασίας και ασφαλούς απόζευξης εναλλασσόμενου ρεύματος 8) τις μετρητικές διατάξεις 9) τις γειώσεις και την αντικεραυνική προστασία.
Φωτοβολταϊκά πλαίσια Aleo με 25ετή εγγύηση προϊόντος

Φωτοβολταϊκά πλαίσια Aleo με 25ετή εγγύηση προϊόντος

Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια αποτελούν την καρδιά του συστήματος και είναι αυτά που σε συνδυασμό με μια σωστή μελέτη και εγκατάσταση θα καθορίσουν την μακροχρόνια απόδοση του συστήματος. Είμαστε από τους πρώτους που επιμείναμε σε αυστηρή επιλογή προϊόντων υψηλής ποιότητας και δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας αυτή.
Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια συνδέονται σε σειρά μεταξύ τους σχηματίζοντας συστοιχίες. Οι συστοιχίες ανάλογα με τον προσανατολισμό των πλαισίων, ανάλογα με την κλίση τους και ανάλογα με την επιρροή από πιθανές σκιάσεις δεν μπορούν να αναμειχθούν μεταξύ τους και θα πρέπει να συνδεθούν σε διαφορετικές εισόδους των αντιστροφέων. Η χρήση κατάλληλου σχεδιαστικού προγράμματος, που λαμβάνει υπόψιν τα μετεωρολογικά δεδομένα της περιοχής και τον τρόπο τοποθέτησης μας οδηγεί στη βέλτιστη επιλογή.
Βάσεις στήριξης για ταράτσες

Βάσεις στήριξης για ταράτσες

Οι βάσεις στήριξης παρότι δείχνουν μια απλή κατασκευή αποτελούν έναν πολύ κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα της απόδοσης του φωτοβολταϊκού. Οι ανεμοπιέσεις των φωτοβολταϊκών πλαισίων είναι μεγάλες και γι'αυτό απαιτείται μια στιβαρή και παράλληλα ελαφριά κατασκευή που να μην επιβαρύνει την ταράτσα. Επίσης η ποιότητα του αλουμινίου θα καθορίσει τη διάρκεια ζωής, ενώ σε αλκαλικά περιβάλλοντα θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα με ανοδίωση του αλουμινίου και όλων των εξαρτημάτων. Επίσης τα συστήματα στήριξης του φωτοβολταϊκού δεν θα πρέπει να επιτρέπουν τη δημιουργία του γαλβανικού φαινομένου.. Η στήριξη στο μπετόν θα πρέπει να γίνεται με χημικά βύσματα λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της μόνωσης.
Βάσεις στήριξης για στέγες

Βάσεις στήριξης για στέγες

Στην περίπτωση των στεγών με κεραμίδια, πέρα από την επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού μεγάλη σημασία έχει η εργασία να πραγματοποιηθεί από ειδικευμένο προσωπικό που έχει εμπειρία αντίστοιχης εργασίας. Η στήριξη των βάσεων διασφαλίζεται με το περίφημο"ντιζοστρίφωνο" το οποίο εισχωρεί μέσα από το κεραμίδι και συναντά είτε το ξύλινο πλαίσιο στήριξης είτε την τσιμεντένια πλάκα. Η στεγανότητα διασφαλίζεται με μια ελαστική φλάτζα η οποία βιδώνεται με παξιμάδι στο σημείο εισχώρησης στο κεραμίδι. Η διαδικασία είναι πολύ ασφαλής αλλά πρέπει να εκτελεστεί με σχολαστικότητα και ακρίβεια από ειδικευμένο προσωπικό.
Πίνακες και καλωδιώσεις

Πίνακες και καλωδιώσεις

Η καλωδίωση συνεχούς ρεύματος DC πρέπει να γίνει εντός προστατευτικών σωλήνων. Μεταξύ των πλαισίων και του αντιστροφέα πρέπει να παρεμβληθούν πίνακας, διάταξη ασφαλούς απομόνωσης και αντικεραυνική προστασία. Ομοίως η καλωδίωση εναλλασσόμενου ρεύματος AC μεταξύ του αντιστροφέα και του σημείου διασύνδεσης με το δίκτυο θα πρέπει να προστατευτεί με ασφαλιστικές και αντικεραυνικές διατάξεις.
Μελέτη και σχεδιασμός φωτοβολταϊκού συστήματος

Μελέτη και σχεδιασμός φωτοβολταϊκού συστήματος

Η μελέτη και ο σχεδιασμός φωτοβολταϊκού συστήματος μπορεί να γίνει μόνο με χρήση των κατάλληλων σχεδιαστικών προγραμμάτων τα οποία χειρίζεται μηχανικός κατάλληλης εκπαίδευσης και εμπειρίας. Ο συνδυασμός των μετεωρολογικών δεδομένων, η κίνηση των σκιάσεων τις διάφορες εποχές του χρόνου, οι παραγωγές ενέργειας ανάλογα με τον προσανατολισμό και την κλίση μπορούν να γίνουν μόνο με χρήση του κατάλληλου σχεδιαστικού προγράμματος το οποίο με τις δυνατότητες που παρέχει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής μπορεί να αναλύσει πολλές διαφορετικές επιλογές και να επιλέξει τη βέλτιστη.
Αντιστροφείς και διατάξεις ασφαλούς απόζευξης

Αντιστροφείς και διατάξεις ασφαλούς απόζευξης

Στην ανάλυσή μας αφήσαμε τελευταίους τους αντιστροφείς στοχευμένα. Η επιλογή του κατάλληλου αντιστροφέα πέρα από τα κριτήρια ποιότητας μεγέθους και απόδοσης τα οποία είναι σημαντικά πρέπει να λάβει υπόψιν και τα αποτελέσματα του σχεδιαστικού προγράμματος όσων αφορά τον αριθμό, το μέγεθος και την ισχύ των στοιχειοσειρών. Οι στοιχειοσειρές παράγουν διαφορετική ισχύ σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, σε διαφορετικές εποχές του χρόνου και η γνώση αυτών των παραμέτρων θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε έναν αντιστροφέα με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά.
1
2
Domylco
Παιανία Βίλλα
Λαύριο
Αισθητική-ενσωμάτωση
Ενσωμάτωση πέργκολας
Ειδικευμένα συνεργεία
Προστατευτικύ κυγκλίδωμα για ασφαλή συντήρηση
Συστήματα επί εδάφους
Καλωδιώσεις-εντός-σχαρών
Susta.grΓραφεία
Κύπρου 75, 19400, Κορωπί
1ος όροφος
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣΠου θα μας βρείτε
https://www.susta.gr/wp-content/uploads/2021/01/susta-101-002.png
GET IN TOUCHSusta.gr Social links
Find us in social media

Copyright by Susta.gr. All rights reserved.

This site is registered on wpml.org as a development site.